Wanneer was je je handen met water en zeep? Wanneer moet je je handen desinfecteren?

Regelmatige handverzorging is de beste manier om te voorkomen dat virussen, zoals COVID-19 zich verder kan verspreiden.

Wanneer was je je handen met water en zeep? Wanneer moet je je handen desinfecteren?

Handen desinfecteren

Desinfectie met alcohol of een ander desinfectie middel is het beste als je handen niet vuil zijn:

  • Door je handen te desinfecteren worden virussen gedood
  • Je hebt er geen water voor nodig, je kan een desinfectiemiddel altijd bij je dragen en gebruiken wanneer het nodig is
  • Handdesinfectie is snel en efficiënt

Als je je handen desinfecteert met een middel dat uitsluitend alcohol, water en chloor bevat zullen je handen uitdrogen, zeker in de winter is dat heel vervelend (jeukende winterhanden, vingerkloven).

HYSCON adviseert en verkoopt daarom hand desinfectiemiddelen op basis van alcohol waaraan verzachtende en/of hydraterende bestanddelen zijn toegevoegd. Zoals onze Kueshi handpompjes met Aloë Vera en Diversey Soft Care Des E. U kunt ook desinfectiemiddelen zonder alcohol gebruiken zoals Diversey SURE Instant Handsanitizer en EDGE Logicsept.

Als je gebruik maakt van de HYSCON full-service dienstverlening zorgen wij altijd voor een gevulde en werkende zeepdispenser.

Handen wassen

Zijn je handen niet droog of zijn je handen vuil? Dan is het noodzakelijk je handen te wassen met water en zeep. Gebruik van een bacteriostatische, antibacteriële handzeep voorkomt aangroei en overdracht van bacteriën. Handig als je werkt in de voedingsindustrie of een horeca keuken.

Niet vergeten!

Of je je handen nu wast of desinfecteert: vergeet de delen tussen je vingers niet: een warme en wat zweterige plek waar virussen en bacteriën zich makkelijk kunnen vermenigvuldigen.

HANDZEEP EN HANDDESINFECTIE